Dela och gilla oss på Facebook:
Dela på Facebook

Ingen rolig läsning

Mer än var tredje kvinna i åldrarna 20 till 24 uppger att de utsatts för något slags sexualbrott under det senaste året. Nästan var tionde kvinna i samma ålderskategori uppger att de utsatts för ett allvarligt sexualbrott, det vill säga försök till eller fullbordad våldtäkt. Andelen unga kvinnor som utsatts för allvarliga sexualbrott har ökat med över 40 procent på ett år. Det framgår av Nationella trygghetsundersökningen 2018 (NTU) som Brottsförebyggande rådet (Brå) publicerat.

Utsattheten för sexualbrott låg på en relativt stabil nivå fram till 2012, men har ökat sedan dess. Särskilt tydlig är stegringen sedan 2015. För den mest utsatta gruppen, unga kvinnor, har utsattheten rusat i höjden med drygt 370 procent på fem år. Hela 35,8 procent av kvinnorna i åldrarna 20 till 24 uppger nu att de utsatts för sexualbrott det senaste året.


Nästan en tredjedel av kvinnorna känner i dag otrygghet när de går ut på kvällarna och en del väljer till och med att stanna hemma.
Det är en skrämmande siffra, säger Erik Wennerström, generaldirektör för Brå.

Skrämmande? Jag skulle vilja säga att det är sinnessjukt att politikerna tillåtit att det är så i ett land som Sverige. Vem som helst ska kunna känna sig trygg ute men det är inte så. Ökningen av kvinnors otrygghet har aldrig varit så stor i Brottsförebyggande rådets (Brå) nationella trygghetsmätningar.

Och det är kanske inte så konstigt när vi har politiker som sover och tillåter nedanstående siffror att bli fakta:


Källa: Brottsförebyggande rådetKälla: Brottsförebyggande rådetKälla: Brottsförebyggande rådet
Beställ här:

Köp två granater och få 10% rabatt! Köp tre granater och få 15% rabatt!
Jag vill beställa    st granater - Vi bjuder på frakten!

Namn:
Adress:
Postnr:
Ort:
Mobiltelefon:*
E-post:
* Används endast för avisering av leverans, inte för reklamutskick - OBS det är viktigt att du anger rätt telefonnummer eftersom vår leverantör - DHL - endast aviserar via sms.

  Jag godkänner gällande integritetspolicy